Thursday, August 20, 2009

King Kong vs. Godzilla

sbenarnya taktau nk letak tajuk apa sbb tu letak tajuk mcm tu...hari ni nk post satu n3 je la...mls tul nk menaip....kpd semua pembaca blog aku ni,salam Ramadhan....moga diberkati dlm bulan yg mulia ni...jgn lupa bgn sahur nnt ye...anyway ni ada satu resipi...murtabak meggi...


bahan2:
meggi sbgkus
daging cincang / sosej
telur 2biji
carrot
bawang
daun sup
garam

cara2:
rebus meggi bg kembang,ptong carrot,bawang dn daun sup...gaulkan dgn meggi dn daging pastu letak garam......masukkan 2 biji telur tadi dan gaul sama rata and lastly goreng....pandai2 la agak dah masak ke blm...sedap dimakan bila bajet tgh ciput...wakakakaka

ok la...nk sambung wat keje...kalo aku free nnt,aku post la lg.....anyway esok waktu berbuka mmg aku akn sedih...terpaksa berbuka sensorg je...huhuhu

12 comments:

Qi_Cinoi.Lavigne said...

kretip gile ko

kaklia said...

wakakaka....ni masak budget ciput ye nonon...nampak mcm best jek...nti akak cuba lak ek...selamat berpuasa n nti masak sodap2 juadah buka puasa ye...:)

Kaseh said...

betol2 ni menu time bajet ngah ciput tapi menu ni la yg sedappp dimakan time lapoo.. anyway daging tu dah rebus gak ker? wakakaka giler tanya soklan cam tak biasa masak..tapi siyes akak nak tau daging tu kena rebus dulu ke takyah.. lagi satu kan.. apa kena mengena kingkong godzilla ngan murtabak megi ini.. konpius den..

n0n0n said...

seri cinoi lavigne:
kretip ke?wakakakakaka....aku suka masak kn...jd banyak la eksperimen aku buat....ni hasil yg terbaik gak ni....mkn ngan sos black pepper pn layan....anyway slmt berpuasa noi...moga diberkati di Ramadhan yg mulia

kaklia:
ciput la tu kak...cuba kira,meggi baru 70sen,telur lak 60sen,bhn2 lain lak total lbh kurang 70sen...kn baru rm2 je?wakakakakaka....try la kak...anyway slmt berpuasa utk kaklia...moga diberkati di Ramadhan yg mulia ni...

n0n0n said...

daging tu tak kisah kalo nk rebus leh,tak rebus pn leh gak....tp sy biasanya goreng sket ngan bwg dlu...lupa lak,nk sedap letak ar cili padi...kompom sedap....

kak,kucing akak yg gemuk tu nmpak sedap dimakan laaaa......kata godzilla...wakakakaka...takde kene ngene pn tajuk tu ngan n3....saje bosan xde idea utk tajuk

masviona said...

best ke erk murtabak maggi nih selalu jer dgr but tak termakan² smpai skrang coz tak terbuat² lagi...hehehehe

n0n0n said...

try la buat la kak....sedap antar umah sy sket...kekekeke

nono farahshila said...

Wahahahahh entry takda kena mengena dengan tajuk.. cool la awak.. pandai masak.. kreatif pulak tu ;P

NenekPenne said...

siapa yang kingkong?
siapa pulak yang godzilla ni?
cian ko nonon, terpaksa berbuka sorang2..tulah orang suruh kahwin tak nak...(bila masa lak aku suruh ko kahwin arrr? ha ha ha)

n0n0n said...

nono:
mana ada pandai....biasa2 je...setakat nk survive je...biasa la org kampung...

nenek:
bila masa akak suh aku kawin?akak rasa sape muka sy ada iras2 king kong tak?ke iras2 godzilla?kekekeke

imMa ~vOguE```~~~ said...

aku nampak suke ngan resepi ni... nak try lar jugak

n0n0n said...

try la imma oi....aku takdehal...kirim salam kat adik ko yg cun tu yee....ekekekekeke