Monday, October 12, 2009

nasik basi goreng pattaya.....!!!

aduyai...sgt la bz minggu lepas dan minggu ni...ni pn curi2 posting kejap....huhuhuhu....aku dah xleh nk letak gambar2 dah....hp aku wat hal la....sape ade kamera?pinjam la kejap....tp tak guna pn kalo pinjam sbb aku byk terlepas memori yg sgt best yg aku nk kongsi ngan korang....sgt frust ok?!!
btw,last saturday aku ke batu pahat johor to see my maks and bapaks angkat....wakakakaka...sgt best wooo...rindu diorang smua...first aku sampai johor tu,aku ke umah mak bapak angkat yg hampir2 jadi mertua aku....ex aku suh dtg mlm sbb ade open house skali tyme tu....so aku dtg la mlm....sgt sedap hidangan mak angkat aku nih....mihun soto,ubi kayu rebus cicah sambal dll.....the taste is bery marbeles...mayb dimasak dgn penuh kasih sayang dan rindu sbb dah lama tak jumpa aku...ye ar,calon menantu kesayangan katakan...kekekekeke...nasib la mak,bukan nya aku tak syg kat dia tp dah dia pilih lelaki itu...abah angkat aku lak banyak berubah....sayup2 mata dia aku tgk ade riak kesedihan...huhuhutp yg bagus nya beliau dah beli lori sendiri....cayalah abah....
then aku terus ke parit sonto(yup,tempat asal usul usop sontorian....!!!) pd jam 2200....yg ni pn mak bpk angkat aku gak....aku kene tdo kat pt sonto sbb xkn la aku nk tdo umah ex aku lak kan?nk mampus?dapat tau kat laki dia yg aku dtg jenguk family,sure diorang gaduh besar....yelah....sape la aku ni kn,aku cuma anak angkat je...ko tu menantu....berbalik kpd kesah pt sonto...mak skrg dah keje kat UTHM...abah masih mcm dulu,kontraktor bebas....yg best nye mak dah masak ikan sepat goreng ngan sambal belacan dan sayur pucuk ubi tumis air feberet aku.....mmg aku bedal sepinggan mlm tu...pergh...marbeles....semua mak aku termasuk la mak kandung aku masak sedap,mana aku tak besar kn?wakakakakakaaka.....then lepas borak serba serbi,aku kluar tepat jam 0000....ke mana lg kalo bukan karoke?ahaks.....abg angkat aku dah bukak kedai karoke woooo....cayalah abg zai...ko mmg best...aku layan 5 lagu mlm tu...puas gak la dapat nyanyi depan org ramai atas pentas...ahaks...then balik tido pd jam 0200....
to be continued.............
p/s-ada byk lg cerita tp aku tak larat nk taip banyak2....baca la yg ni dulu...tggu kemunculan masakan basi yg lain...wakakakakaka

7 comments:

LuVidA^^ said...

lorr...uma ex ko ke non? huhuu...
x ajak pon gi joho ek...
=p

n0n0n said...

uiks....xleh dtg ke walau pn dh jd ex?adik die yg nk jumpa aku....rindu katanya....nk ajak mcm mana?kete pnuh ngan lelaki...

Qi_Cinoi.Lavigne said...

weekend ni aku g sana, aku pk pon nk g jenguk mak ayah kt parit raja.huhuh. mak aku kt sana tu pon masak sedap wooo

masviona said...

ritu ada open house upin ipin dgr??? tak ajak pun....huksss tetiba kan

n0n0n said...

cinoi:
g la jenguk....kesian diorang merindukan anak di perantauan...ahaks......

masviona:
sy pn tak pegi la kak...huhuhuh

CCZ said...

salam dek nonon..amboi mak..punyalah bz..lama nonon tak jengok blog akak..ramai aweks minat nonon ni..ikan macam mana?dah jual?

n0n0n said...

alahai ak,,,bz sket laa lps raya ni....tu pn kdg2 curi2 jenguk blog...ade ke pn awek yg minat kat sy?bkn nye hensem pn sy ni....huhuhuh...ikan2 lak mayb bln dpn atau ujung bln 12 baru leh jual....tp nk kne rolling balik modal utk second round....