Tuesday, February 1, 2011

New Life...

Sumpah lama giler aku tak hapdet blog aku ni....walhal xbizi pn cuma malas je...tu yg perut makin kempis tu???eh betul ke mcm tu?hahahaha....sebelum aku sambung cerita ni atas permintaan kawan aku promote la bisnes beliau...Imma,naseb baik cekelat ko sedap tau?kalo x, jgn harap la aku nk promote....(hahahaha....ayat bodek mintak cekelat free....)so kpd sape2 yg nk tu leh r g ke link di bwh ni....series mmg sedap air kaki dia ni......ahaks



ok...ckup di situ....skrg ni masuk lak cerita pasal aku....aku skrg ni dah tak keje merata2 lg dh....balik kampung keje amik upah cuci baju, kait buah sawit, potong rumput dn mcm2 lg la keje kampung....hahahaha....tp tu semua bohong semata....xkn la aku yg masuk unibersiti obesiti ni tak diambil keje oleh mana2 company?nmpk sgt la aku ni cikai kn?tp mmg aku ni xbrape nk laku sgt pn....tu yg malas nk apply mana2 keje tu...tau dh mesti xdpt....jadinya aku keje la ngan bff(ceewah,mcm pondan lak aku guna istilah ni) aku tolong beliau setup company baru dn buat sales utk beliau....owh keje yg best bg aku ni kalo buat sales....hahahaha.....mau nye tak bez?aku xpyh nk punch kad mende bagai....nk dtg kul brape pn ikut suka hati bapak aku r....tp alhamdulillah la aku bekerja dgn rajin dn tekun smpai la aku berjaya dapat gaji lebih banyak dari company GLC aku dlu tu....masyuk wooo.....kalo mcm ni leh r aku kawin 3....hahahahaha....tp yg xtahan nye mak aku ni....nape la mak nk gak aku keje gomen?aku ni bukan otromen ke batma ke nk keje gomen.....aku ni degil mak.....huhuhuhu.....tp xpe laaa...bapak aku cakap ko apply je wat sedap ati mak kmu tu....baiklah tok misai(bos aku le),sy faham....hahahaha....tp yg pelik nye nape nama jawatan tu pegawai keselamatan tp gred n41?konpius aku....kwn2 yg keje gomen,leh aeroplane eh silap xplain?aku konpus ni............

2 comments:

Cik Cekelat said...

terharu aku wehhhh... akhirnyer, ko hapdet blog ko... lebih terharu ko dah bubuh poster aku kat posting ko... klu leh, buh lar kat tepi blog ko lak.. kekeke...

cam best jer keje baru ko tu... silap gaya, cukup tempoh matang sawit ko, leh lar ko bukak company sendiri... wahhh mase tu aku akan bangge ngan ko tahap gaban lar... chayokk...!!!

n0n0n said...

nnt r aku buh...tgh malas,keje bersepah r....btw ko xminat ke nk dgr pasal sawit aku ni?jom r g minum,aku blanje pastu ko dgr sket2 pasal keje baru aku ni...lg pn ko dh lama xkluar ngan aku kn?hahahaha