Monday, January 19, 2009

Ketutu

Penah dengar ke nama ni?mesti yg ramai tak penah dengar....FYI aku dah nak mulakan bisnes dalam bidang ketutu....ketutu ni sebenarnya sejenis ikan yg tak ensem pon tapi sedap dimakan...kalo xcaye g try...chinese mmg slalu makan ikan ni sbb rasanya yg sedap...anyway ikan ni mmg mahal...kat bawah ni aku letak gambar ikan ni yang aku grab dari mudah.com.my(tempat shopping yg amat bagus).....selain gamba,ni video dari youtube utk korang...





cuba korang teka harga pasaran ikan ni?mencecah rm70 or rm80 sekilo tu....yg pasti ikan ni makin ramai yg minat nak makan sbb manusia ni kebanyakannya hidup untuk makan....so aku nk jemput kepada sesiapa yang berminat nak mulakan ternakan ikan ni bersama2....kenapa aku nk ajak korang?pertama skali sbb ikan ni banyak permintaan dan bekalan tak cukup...kedua ikan ni boleh diternak guna tangki fiber yg dah dimodified supaya kualiti air terjamin dan tak perlu ditukar banyak kali...ketiga ikan ni xleceh nak jaga...dan banyak lagi sebab untuk korang mulakan bisnes ni....utk mulakan bisnes ni,sure banyak modal kn tapi jgn riso...loan kompom leh dapat andai kata korang join bersama aku buat bisnes ni....kalo nk tau lebih info leh arr contact aku di no 017-4821918....diingatkan juga,bisnes ternakan ni tak seperti lintah atau cacing sbb orang makan ikan ni...market meluas dan pulangan lumayan berbanding cacing or lintah yg dah lama bertapak...ikan ni lak nk kata baru tu tak sgt tapi sampai hari ni,bekalan masih tak cukup utk restoran2 dn hotel2 kat kl....jadi kalo minat,leh contact aku di no 017-4821918...aku akan terangkan secara lebih lanjut....

4 comments:

Aeryn said...

macam best.. tp capital mesti mahal gle...kalau da keje kan senang..syg, still student lagi..

anyway, keep up the good work..
bleh la bersaingan cina2 yang slalu mendominasi dunia perniagaan nie...:-)

n0n0n said...

kalo ikutkan mmg capital mahal...nk start bsnes ni je makan rm25k...wat loan ngan tekun...insyaallah kalo takde aral,hujung bulan 2 dah leh masuk barang kat site...nanti leh arr di up ke sini...anyway thanx a lot...

naima_imma said...

ini bisnes ko upenyer... memang aku x penah kenal n rase ikan ni..
agak pelik bagi ku...
so gudluck... nanti nak try gak ikan ni

n0n0n said...

leh je...nnty dah matang banyak ikan,aku jemput smua budak2 skmd rase....